TRIMITE O SESIZARE

Ca să oferim informații și indicii relevante Gărzii Forestiere sau Ocolului Silvic local este important să documentăm cât mai bine situația pe care o întâlnim.

Descarcă „Ghidul Greenpeace” pentru detalii despre ce informații trebuie să îți notezi sau să fotografiezi. Sesizarea va fi înaintată către autoritățile responsabile din zona în care a fost observată problema.

1. Spune-ne cine ești


Datele personale nu vor fi publicate pe site, însă ne sunt necesare pentru a putea fi înregistrată sesizarea, conform reglementărilor în vigoare (Ordonanța nr. 27/30.01.2002)


2. Spune-ne unde s-a întâmplat



3. Spune-ne ce indicii de activități ilegale ai observat (selectează minim unul)


Cioate nemarcate
Cioate nemarcate și acoperite
Tăiere la ras > 1HA
Parchet fără semne de delimitare
Drum de acces nemarcat
Drum de acces cu lățime a căii de rulare >4m
Drum de colectare realizat pe un versant cu înclinație >25°
Albie de râu folosită ca traseu de colectare
Albie de râu Traversată fără a fi protejată
Parchet fără panou informativ
Arbori alterați mecanic
Lucrări de exploatare pe timp de noapte
Încărcare material lemnos pe timp de noapte
Lemn abandonat
Drum de exploatare neacoperit după terminarea lucrărilor
Cioate cu înălțime >1/3 din diametru
Altele


4. Încarcă fotografii sau video care să susțină sesizarea ta: *


Doresc să efectuați o verificare a situației din zonă și să îmi comunicați raportul de inspecție la adresa de email furnizată, cât și către info.romania@greenpeace.org

Poziția Greenpeace România este cea de a-i sprijini pe cei interesați de soarta pădurilor în a-și exercita propriile drepturi cetățenești, raportând ilegalitățile pe care le sesizează. Până la formalizarea colaborării, în baza contractului de voluntariat, Greenpeace România nu își poate asuma responsabilitatea legală pentru acțiunile celor care pun informațiile din acest site în aplicare, iar activitatea desfășurată pe teren nu este derulată în numele organizației.

Atunci când mergeți în păduri, vă rugăm să urmați regulile de siguranță pe care le urmați în mod obișnuit, să respectați prevederile legale, să urmați trasee marcate. Este important de știut că deplasarea în pădure este interzisă în afara traseelor special organizate pentru turism. Cu toate acestea, Codul Silvic nu impune sancțiuni contravenționale pentru plimbarea prin pădure. În cazul ariilor protejate există însă mai multe sancțiuni contravenționale (amenzi) care pot fi aplicate pentru părăsirea traseelor marcate.

Acest site se dorește a fi un ajutor pentru identificarea unor infracțiuni sau contravenții și pentru punerea la dispoziția autorităților competente a informațiilor identificate conform conținutului site-ului, în vederea luării măsurilor care se impun pentru protejarea pădurii. Nicio prevedere a acestui site nu poate fi interpretată ca un îndemn la comiterea oricăror fapte care ar atrage sancțiuni administrative, contravenționale, civile sau penale. Întreaga responsabilitate pentru acțiunile întreprinse, pentru orice fel de accidente, conflicte, pentru săvârșirea oricăror contravenții, infracțiuni sau fapte ilicite care ar atrage răspunderea civilă și/sau penală revine în exclusivitate voluntarilor sau cetățenilor care utilizează prevederile acestui site.